PaperBoy: een uitgebreide, gelikte RSS-lezer

RSS-readers in Material Design; we hebben ze al wel vaker voorbij zien komen. Toen kwamen we PaperBoy tegen, en die applicatie moeten we echt even met je delen. PaperBoy is een geavanceerde, strak vormgegeven RSS-reader voor Android.

PaperBoy

We hebben op DroidApp al meerdere RSS-lezers behandeld die op een eigen manier strak vormgegeven waren. Neem bijvoorbeeld Corgi for Feedly, FeedlyReader en Palabre. PaperBoy kan inmiddels aan dat lijstje toegevoegd worden. Deze applicatie is strak vormgegeven in Material Design en biedt erg veel opties.

PaperBoy maakt gebruik van de feeds die je in je Feedly-account hebt staan. Het menu bestaat uit verschillende categorieën en onder deze elementen kan je je eigen labels zien die je in Feedly hebt aangemaakt. Van de week heeft de applicatie een gelikte update gekregen en is Material Design toegevoegd aan de app. Je kan door de verschillende onderwerpen swipen en de berichten kunnen op meerdere manieren weergegeven worden.

PaperBoy

PaperBoy biedt de mogelijkheid om snel artikelen op te slaan voor later, zodat je ze later snel terug kan vinden. Je kan artikelen ook offline opslaan. Daarbij kan je een samenvatting openen van het bericht, zonder dat je heel het bericht hoeft te openen. Vanuit hetzelfde scherm kan je daarnaast ook het artikel direct delen met vrienden.

PaperBoy

 

Effecten en animaties

Bij het artikel beweegt de header-foto mee aan de hand van de bewegingen. Mocht je dit speelse effect niets vinden, dan kan je met het slotje dit gemakkelijk uitschakelen. Artikelen laten rechtsonder de welbekende Material-cirkel zien, de zogenoemde FAB-button (drijvende knop). Hier kan je verschillende opties kiezen en bijvoorbeeld een bericht laten oplezen, zodat je ondertussen lekker kunt koken.

PaperBoy

 

Personaliseren

In PaperBoy vinden we diverse mogelijkheden om de app te personaliseren. Er is keuze uit zowel een light- als een dark-theme. Je kan er verder voor kiezen dat PaperBoy automatisch ververst en je op de hoogte brengt van nieuwe berichten. PaperBoy biedt verder ondersteuning voor de wallpaper-app Muzei. Je kan daarmee foto’s van artikelen als achtergrond voorbij zien komen op je homescreen. Daarnaast geeft PaperBoy op basis van de lengte van de tekst hoelang het duurt om een artikel te lezen. Met PaperBoy kan je ook instellen dat het thema van de app zich aanpast na een bepaalde tijd, de zogenoemde nachtmodus.

PaperBoy is helemaal vrij van in-app aankopen en bevat geen advertenties. Zeker het proberen waard dus! Je kan PaperBoy kosteloos downloaden via onderstaande button uit de Google Play Store.

Paperboy | Feedly | RSS | News reader
Paperboy | Feedly | RSS | News reader
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel