Percentage Calculator: uitgebreide rekenmachine voor dagelijks gebruik (review)

Een rekenmachine is op zich niet heel bijzonder zou je denken. Op eigenlijk elke smartphone is de calculator wel terug te vinden. Toch is Percentage Calculator een uitzondering met haar uitgebreide functionaliteit voor zowel zakelijk- als privé gebruik. Snel berekenen hoeveel fooi je moet geven? Of snel een korting berekenen? Percentage Calculator biedt het allemaal en wij testen de applicatie in deze review.

Percentage_Calculator

Percentage Calculator is een applicatie die verdergaat dan de doorsnee rekenmachine. Met Percentage Calculator is het mogelijk om bijvoorbeeld de korting aan de hand van een percentage uit te rekenen, of om de BTW te berekenen over een bepaald product. De applicatie biedt tevens de mogelijkheid om te berekenen hoeveel fooi je bovenop de prijs moet betalen aan de hand van een bepaald percentage. Voor zowel zakelijk als persoonlijk gebruik biedt de applicatie Percentage Calculator ideale voordelen.

Percentage_Calculator

Percentage Calculator in de supermarkt

In de supermarkt is de app ook een uitkomst. Neem bijvoorbeeld een aanbieding van een fles douchegel. De 250ml-fles is net wat goedkoper dan de grotere fles met 400ml. Daarnaast kan je aan de hand van een bepaald percentage nagaan hoeveel de daling of stijging uiteindelijk scheelt. Natuurlijk kan je ook uitrekenen hoeveel korting je nou in euro’s krijgt als je 30% korting krijgt op dat ene blok kaas.

Percentage_Calculator

Percentage Calculator kan verder ook breuken omzetten in procenten, de procentuele daling of stijging berekenen en nog diverse andere wiskundige acties verrichten. In de toekomst zal het aantal opties nog uitgebreid worden, zo weet de ontwikkelaar te melden.

Percentage_Calculator

Zakelijk gebruik

In de business-wereld komt Percentage Calculator ook van pas. Met de uitgebreide rekenmachine kan je de markup en de winstmarge berekenen.De rekenmachine voor handelaren bevat een slimme mogelijkheid om een bepaald percentage standaard op te slaan voor later gebruik. Dit is handig om bijvoorbeeld de BTW mee te berekenen op een product. Ook de omzetbelasting kan snel met Percentage Calculator berekend worden, net als de samengestelde rente, de cumulatieve groei en de inflatie.

Percentage_Calculator

Handig is dat bij sommige rekenmachines er onderaan een uitleg staat, wat je precies kan berekenen met de desbetreffende calculator. De applicatie werkt zoals het zou moeten, en bevat erg veel mogelijkheden. In de applicatie is onderaan in beeld een enkele reclamebanner te vinden. Middels een in-app aankoop van €1,99 kan de banner ‘afgekocht’ worden.

De applicatie is in het Nederlands vertaald (soms wat kromme vertaling), maar mocht je de applicatie liever in het Engels gebruiken, dan is dat ook mogelijk. Naast het blauw-achtige thema is Percentage Calculator ook in te stellen in een zwart-thema, en ook kan de munteenheid naar eigen wens ingesteld worden. Percentage Calculator is gratis te downloaden uit de Google Play Store, via onderstaande button. De uitgebreide rekenmachine voor Android is 1,0 MB groot.

Percentage-rekenmachine
Percentage-rekenmachine
Ontwikkelaar: Omni Calculator
Prijs: Gratis
Percentage Calculator
 • 7.8/10
  Vormgeving - 7.8/10
 • 7.8/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 7.8/10
 • 9/10
  Mogelijkheden - 9.0/10
 • 7.5/10
  Snelheid - 7.5/10
 • 9/10
  Privacy - 9/10
8.2/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Veel mogelijkheden
 • Ook handig voor zakelijk gebruik

Minpunten

 • Soms wat kromme vertaling

Lees ook

Reageer op dit artikel