Playpost app is ideaal voor onderweg: luisteren naar artikelen

Een Nederlandse ontwikkelaar heeft de applicatie Playpost uitgebracht. Met deze app hoef je geen artikelen te lezen, maar kun je er naar luisteren. Ideaal voor als je bijvoorbeeld onderweg bent.

Playpost app

In de Google Play Store is een app van Nederlandse bodem toegevoegd; Playpost. De app is ontwikkeld door Jordy van den Aardweg en is daar in de afgelopen maanden druk mee bezig geweest. De applicatie maakt het mogelijk om te luisteren naar artikelen en teksten, in plaats van dat je deze zelf hoeft te lezen. Dit kan handig zijn als je onderweg bent.

Playpost app

De applicatie maakt gebruik van DeepMind WaveNet technologie, waarbij je kunt kiezen uit vele tientallen stemmen. Niet alleen Nederlandse stemmen (zowel man als vrouw), maar ook andere talen zoals Engels, Duits of zelfs IJslands. Het verschilt wel per taal en per stem hoe goed de stem ontwikkeld is, maar doorgaans is hier vrij goed naar te luisteren.

Uit testen van DroidApp blijkt dat Playpost best een handige app kan zijn. Wel hebben de stemmen vaak moeite met interpunctie, waardoor punten vergeten worden en de stem aan één stuk door vertelt.

playpost app

Artikelen

Je zoekt de artikelen niet op via de app, maar deelt deze bijvoorbeeld vanaf een webpagina of de DroidApp App. Vervolgens deel je deze met Playpost en verschijnt deze terug in de app. Daarna kan deze opgehaald worden en kan het afspelen beginnen.

De Playpost app is gratis te downloaden uit de Google Play Store. Met de gratis versie krijg je toegang tot 28 van de 244 stemmen. Je kunt 30 minuten per maand de app gebruiken. Met Premium betaal je 4,99 euro per maand en krijg je alle stemmen, en luister je 120 minuten per maand. Voor 13,99 euro per maand krijg je onbeperkt toegang tot zowel de stemmen als de luistertijd.

Playpost: Listen to articles
Playpost: Listen to articles
Ontwikkelaar: Aardweg Media
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel