Shade Launcher: een alternatief voor Pixel-launcher met thema’s

In de Google Play Store is een riant aanbod te vinden van launchers voor je Android-device. Eén van deze launchers is Shade Launcher, afkomstig van een Nederlandse ontwikkelaar.

Shade Launcher

We werden door DroidApp-lezer Richard getipt over het bestaan van Shade Launcher. Deze launcher is gemaakt door een Nederlandse maker, welke eerder al verantwoordelijk was voor een alternatief op de launcher op Pixel-apparaten: Rootless Launcher. De maker heeft nu Shade Launcher uitgebracht: een launcher die volgens hem het startscherm moet hebben die gebruikers nodig hebben.

De applicatie is vrij van advertenties, gratis en beschikt over verschillende mogelijkheden en opties. Er is ondersteuning voor notification-badges, ofwel meldingsstipjes. Tevens kan de widget op het startscherm direct inzicht geven in je meest recent ontvangen notificatie. Of dit nu van een weer-app is, of van bijvoorbeeld de DroidApp App, je ziet deze direct bovenin beeld. Deze widget kan ook gebruikt worden tijdens het afspelen van muziek, waarbij je deze kunt bedienen door erop te tikken. Ook is er ondersteuning voor adaptive icons en kun je gebruik maken van pictogram packs.

In Shade Launcher komen we ook verschillende thema’s tegen met elk hun eigen stijl. Kies je voor het rood-oranje kampvuur, een mooie zonsondergang, een woud, oceaan of toch de kleur bloesem? Ben je daar niet van gediend, dan kun je altijd de standaard skin gebruiken. Je krijgt ook personalisatie-mogelijkheden voor de indeling met de grid en de grootte van de icoontjes.

Shade Launcher is gratis te downloaden uit de Play Store en werkt op toestellen met Android 5.0 Lollipop en hoger. Downloaden kan via onderstaande button.

Shade Launcher
Shade Launcher
Ontwikkelaar: Amir Zaidi
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel