Nova Launcher 6.1: donker thema voor Discover en numerieke ‘Dots’

Nova Launcher is één van de meest geliefde launchers voor Android. Er staat nu een interessante update klaar die een aantal nieuwe functies en verbeteringen brengt. We vinden deze terug in Nova Launcher 6.1.

Nova Launcher 6.1

In de Google Play Store hebben de ontwikkelaars van Nova Launcher een nieuwe update uitgebracht voor de applicatie. In Nova Launcher 6.1 zijn meerdere nieuwe functies doorgevoerd. Eén daarvan is de donkere modus voor Google Discover. Hier vind je voor jou gepersonaliseerd nieuws en dingen om de dag door te komen. Standaard is deze alleen in een licht thema te vinden, in Nova Launcher dus ook met dark theme. Vooral tof voor degenen met een AMOLED-scherm, waarbij het minder energie verbruikt.

Nova Launcher 6.1

Een andere nieuwe functie zijn de numerieke dots. De zogenoemde notification dots zijn notificatie-puntjes bij een applicatie. Deze worden getoond als er een melding is van de desbetreffende app. Echter weet je daarmee niet hoeveel notificaties (of ongelezen berichten) de app heeft. Nova Launcher 6.1 toont hierin een cijfer met het aantal (ongelezen) meldingen of berichten. Je hebt hier TeslaUnread niet voor nodig, maar wel de betaalde versie van Nova Launcher Prime.

Nova Launcher 6.1 numeric dots

De changelog van de update is als volgt;

  • Numeric Dots – notification based numeric badges. Does not require TeslaUnread. (Requires Nova Prime)
  • Undo bar when removing desktop items
  • Allow showing wallpaper in notch area when notification bar is hidden (Enable Transparent Notification Bar)
  • Bug fixes and optimizations

De update van Nova Launcher kun je downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Nova Launcher
Nova Launcher
Ontwikkelaar: TeslaCoil Software
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel