De 10 beste apps van juli 2019 (+ het belangrijkste nieuws)

We sloten juli af met meerdere zeer warme dagen. Los daarvan blikken we in dit artikel terug op de beste apps van juli 2019. Daarbij zetten we het belangrijkste nieuws van de afgelopen maand op een rij.

Android in juli

Het was de maand van FaceApp, maar het gebruik van de app waarmee je jezelf ouder of juist jonger doet lijken is niet zonder gevaar. Oppo presenteerde in Barcelona haar FC Barcelona-editie van de Oppo Reno 10X Zoom met een tof design. Xiaomi kwam met de introductie van de Mi A3, maar moet het nog altijd zonder NFC treffen. In juli werd ook bekend dat Huawei op de zwarte lijst van de VS blijft staan, maar dat er wel verschillende verbeteringen zijn doorgevoerd.

Opvallend nieuws ook over Google Assistent en Google Home; zonder commando luistert Google je gesprekken af. Het was ook de maand waarbij vanaf 1 juli het niet meer toegestaan is om je smartphone te gebruiken op de fiets. Daar komt ons handige overzicht met de beste fietshouders goed bij van pas.

Tips, vergeten en reviews

We hebben op DroidApp nog meer content gedeeld. Denk aan verschillende reviews, tips, specials en natuurlijk onze rubriek ‘De vergeten telefoon’ en ‘De vergeten smartphone. Die artikelen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

De reviews deze maand

Vergeten


Beste apps

We hebben verschillende applicaties besproken op DroidApp. We hebben hieronder een selectie gemaakt met de beste apps van juli 2019. Dit zijn apps die we hebben besproken omdat er een update voor kwam, nieuw uitgebracht zijn of gewoon omdat ze het vermelden waard zijn.

Rondje app

Rondje

Wil je op een leuke manier je bezigheden bijhouden die je aflegt. Denk aan een rondje fietsen, wandelen, autorijden of een andere bezigheid? Dat kan met de Rondje app. Deze applicatie legt je route nauwkeurig vast, geeft je duidelijke grafieken en statistieken en kan deze gegevens ook nog eens synchroniseren met Google Fit.

Rondje GPS Wandelen en Fietsen
Rondje GPS Wandelen en Fietsen
Ontwikkelaar:
Prijs: € 1,99

Walli app

Walli

Op DroidApp bespraken we in juli de app ‘Walli‘. Met deze uitgebreide wallpaper-app heb je een legio aan mogelijkheden. Met de playlist voeg je je favoriete wallpapers toe en laat deze automatisch de achtergrond van je smartphone aanpassen. Ook kun je de verschillende categorieën en tags doorzoeken en natuurlijk de zoekfunctie gebruiken.

Achtergronden - Walli
Achtergronden - Walli
Ontwikkelaar: Tap-Mobile
Prijs: Gratis+

Google Gallery Go

Google Gallery Go

Google heeft een nieuwe galerij-app uitgebracht voor Android; naast Google Foto’s is er nu ook Google Gallery Go. Deze applicatie kenmerkt zich door een overzichtelijk design zonder overbodige poespas en minimale bewerkingsmogelijkheden.

Gallery Go
Gallery Go
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

IKEA app

IKEA

Het Zweedse meubelwarenhuis IKEA heeft een compleet nieuwe IKEA app uitgebracht. Deze applicatie kent een nieuw design en verschillende nieuwe mogelijkheden. Vanaf nu kun je direct uitgebreid inspiratie opdoen, producten bestellen en je eigen verlanglijstje bijhouden. Ook vind je in de IKEA app verschillende mogelijkheden met betrekking tot IKEA Family.

IKEA
IKEA
Prijs: Gratis

Buienradar 6.3

Buienradar

Voor weer-app Buienradar werd onlangs een update vrijgegeven. Hierbij is het ontwerp wat veranderd en hebben de ontwikkelaars ervoor gezorgd dat je sneller toegang hebt tot verschillende onderdelen. Denk aan de vernieuwde bediening voor de radarkaarten en sneller toegang tot onder andere de grafiekknop.

Buienradar - weer
Buienradar - weer
Ontwikkelaar: RTL Nederland B.V.
Prijs: Gratis+

Google Translate live camera

Google Translate

Er waren nog meer updates afgelopen maand; waaronder ook voor Google Translate. Dankzij deze update kun je nog beter realtime vertalen. Je richt je smartphone op bijvoorbeeld een verkeersbord, en je ziet direct de vertaling hiervan in het scherm verschijnen. Dit hoeft vanaf nu niet alleen meer met de Engelse taal, maar bijvoorbeeld ook met de Nederlandse taal.

Google Translate
Google Translate
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Vakantiebieb app 2019

Vakantiebieb

In de Vakantiebieb app vind je tot en met eind augustus tal van e-books die je helemaal gratis kunt lezen op je smartphone of tablet. Ideaal voor op vakantie. Er is keuze voor zowel volwassenen als voor kinderen in verschillende genres.

ThuisBieb
ThuisBieb
Prijs: Gratis

KopieID

KopieID

Met KopieID kun je een kopie maken van je rijbewijs, ID-kaart of paspoort en tegelijkertijd je gegevens beschermen. Met de app, die uitgebracht is door de overheid, kan privacygevoelige informatie direct onleesbaar gemaakt worden en voorzien worden van een tekst waarvoor de kopie nodig is. Zo kan mogelijk misbruik geminimaliseerd worden.

KopieID
KopieID
Ontwikkelaar: Rijksoverheid
Prijs: Gratis

Dr Mario World

Dr. Mario World

Nintendo heeft een nieuwe Mario-game uitgebracht voor Android. Het is het spel Dr. Mario World. Het kan gezien worden als een mix tussen Tetris en Candy Crush. Je moet in het puzzelspel de capsules met virussen vernietigen. Hierbij kun je ook gebruik maken van speciale aanvallen. Houd er rekening mee dat de game relatief veel in-app aankopen bevat.

Dr. Mario World
Dr. Mario World
Ontwikkelaar: Nintendo Co., Ltd.
Prijs: Gratis+

Construction Simulator 3

Construction Simulator 3

Liefhebber van grote voertuigen zoals torenkranen, vrachtwagens, graafmachines, trucks en dergelijke? Dan kun je je uren wel vullen met het spelen van Construction Simulator 3. In dit simulatiespel kun je verschillende voertuigen bedienen om zo een mooie opdracht uit te voeren. Je runt een eigen bouwbedrijf en wordt ingezet voor bijvoorbeeld het bouwen van een huis, verbouwen van een tuin of het realiseren van een wolkenkrabber of brug!

Construction Simulator 3
Construction Simulator 3
Prijs: € 4,99+
Bonus-tip: DroidApp App

Natuurlijk mag ook de DroidApp App niet ontbreken op je smartphone. Met onze eigen, gratis, advertentie-vrije app blijf je op de hoogte van het laatste Android-nieuws. Daarbij vind je er snel de reviews, app-specials en toesteldatabase. Zo kun je altijd, waar je ook bent, de actuele prijzen van smartphones opzoeken.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel