De vergeten telefoon: Samsung SGH-X460

Voor deze editie van ‘De vergeten telefoon’ gaan we terug naar het jaar 2004. Zo’n 15 jaar geleden verscheen de Samsung SGH-X460 op de markt, een clamshell toestel.

Samsung X460

De Samsung X460, voluit de Samsung SGH-X460, was een bekende telefoon een aantal jaar geleden. Deze telefoon was voorzien van een klapmechanisme, ofwel een clamshell. De telefoon was echt bedoeld voor de basisdingen; zo was een camera niet op het toestel te vinden.

Samsung SGH-X460

Ondanks dat de Samsung SGH-X460 met een dikte van bijna 23 millimeter vrij dik was, was het verder een compacte telefoon. Aan de buitenkant zat een monochroom beeldscherm, zodat je bijvoorbeeld kon zien wie er belde. Opengeklapt verscheen een vrij klein scherm met een resolutie van 160 x 128 pixels. Tevens was het een van de eerste toestellen zonder externe antenne.

Op het andere gedeelte van de X460 zat het toetsenbord, samen met verschillende optietoetsen en de navigatietoets. Met de middelste i-toets in deze navigatietoets, kon je direct gebruikmaken van WAP. Het interne geheugen bedroeg 8MB en er waren verschillende Java-spelletjes op te vinden. De accucapaciteit bedroeg 800 mAh.

Samsung SGH-X460

Samsung bracht de SGH-X460 uit in Nederland voor een bedrag van rond de 150 – 200 euro. Later daalde de prijs al snel naar rond de 100 euro, waarbij de Samsung SGH-X460 interessant geprijsd werd in combinatie met prepaid-pakketten, waarbij het toestel vaak voorzien werd van een simlock.

Samsung SGH-X460 samengevat in 3 punten:

  • Clamshell zonder externe antenne
  • 8MB opslagruimte
  • Twee schermen
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel