De vergeten telefoon: Samsung S5050 Allure S

Samsung presenteerde in 2009 haar ladyphone met een stijlvolle behuizing. Het was de Samsung S5050 Allure S. Deze telefoon bespreken we in deze editie van ‘De vergeten telefoon’.

Samsung Allure S

De tijd van de echte ladyphones is wel een beetje voorbij. Zo nu en dan verschijnt er nog een toestel met in een roze jasje, maar een paar jaar geleden waren er écht ladyphones. Samsung deed hier ook graag aan mee en lanceerde eerder de Samsung S7070 Diva. In deze editie van ‘De vergeten telefoon’ bespreken we de succesvolle Samsung S5050 Allure S.

Samsung S5050 Allure S

De Samsung Allure S verscheen in 2009; in Nederland werd het toestel samen met Yfke Sturm onthuld. Het was een slider, ofwel een schuiftoestel. Het toestel was voorzien van een mooi design met zwart en roze en een aantal stijlelementen. Er was een 2,2 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 320 x 240 pixels.

Onder het scherm zat een navigatietoets met vier richtingen en een bevestiging-toets. Daar zaten touch-sensitive toetsen omheen, die dus reageren op de aanraking van de vingers. Hiermee kon je bijvoorbeeld een oproep beëindigen of aannemen.

Samsung had de Allure S voorzien van een 3,2 megapixel camera met LED-flitser. Tevens was er een FM-radio en 40 MB interne opslagruimte. Het geheugen was niet uitbreidbaar. De telefoon werd geleverd met een 800 mAh accu. Om de vrouwelijke gebruikers nog enthousiaster te maken, was de herkenbare Samsung-skin van diverse thema’s voorzien.

Samsung S5050 Allure S achter

Een feature die we op meerdere Samsungs en ook op de Allure S tegenkwamen was Fake Call. Zoals de naam al aangeeft kon je hiermee een nepoproep starten. Ideaal om bijvoorbeeld onder een vergadering uit te komen. Je kon hierbij instellen wie je zou moeten bellen door een contactpersoon uit je contactenlijst te selecteren.

De Samsung S5050 Allure S werd in Nederland uitgebracht voor een prijs van 269 euro. Hierbij was er ook het Yfke Sturm pakket met het boek Model Secrets, een shawl en nog wat leuke goodies.

Samsung S5050 Allure S samengevat in 3 punten:

  • Een echte ladyphone
  • Yfke Sturm pakket
  • Touch-sensitive toetsen
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel