De vergeten telefoon: Samsung TouchWiz F480

Een telefoon die je zo’n tien jaar geleden niet in het straatbeeld kon missen was er één van Samsung. Het was de Samsung TouchWiz F480, een toestel met een kenmerkende uitstraling en nette specificaties. We bespreken het TouchWiz-toestel in ‘De vergeten telefoon’.

Samsung TouchWiz F480

In 2008 kwam Samsung met een nieuwe smartphone die ook wel bekend staat als ‘Samsung Tocco’; de Samsung F480 TouchWiz. Dit toestel was tien jaar geleden veel te zien. We bespreken de F480 deze week in ‘De vergeten telefoon’.

Samsung F480 TouchWiz

Vooral onder de vrouwen was de Samsung F480 TouchWiz een enorm geliefd toestel in 2008. De telefoon van Samsung was voorzien van een 2,8 inch display; dat zou voor nu echt ondenkbaar zijn. Onder het scherm zit een navigatietoets en de bel-toetsen. Opvallend is de iets uitgestoken grille voor de speaker boven het scherm. Er was ook een VGA front-camera.

Samsung F480 TouchWiz interface

Aan de achterkant was de Samsung F480 TouchWiz ook bijzonder. Het bovenste gedeelte was van kunststof met een metalen look. Hier zat een 5.0 megapixel camera met flitser. Daaronder was de behuizing eveneens vervaardigd uit kunststof met metalen look, maar was hij er ook met een lederen look.

Samsung F480 TouchWiz leer

De Samsung F480 was uitgerust met zo’n 230MB aan opslagruimte. Dit kon uitgebreid worden met een geheugenkaart. De TouchWiz telefoon had verder Bluetooth, een FM-radio, 1000 mAh accu en een speciale blog-functie. Hiermee kon je je foto’s, video’s of tekst delen op het internet. Met de TouchWiz interface kon je snelkoppelingen op het scherm plaatsen en ook widgets.

De Samsung F480 TouchWiz werd voor de zomer van 2008 uitgebracht in ons land. Aan het eind van het jaar kwam er een speciale Hugo Boss variant. Samsung gaf het toestel een prijs van rond de 300 euro. Je kon het toestel in een reeks verschillende kleuren krijgen, waaronder zilver, zwart, roze en rood als La’Fleur Allure Touch editie.

Samsung F480 TouchWiz samengevat in 5 punten:

  • 2,8 inch touchscreen
  • 5 megapixel camera
  • 230MB geheugen
  • Vooral gericht op vrouwelijke gebruiker
  • TouchWiz-interface
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel