De 6 beste apps van juni 2019 (+ het belangrijkste nieuws)

We maken ons klaar voor de zomermaanden, terwijl we al een zonnige maand juni hebben gehad. In dit artikel zetten we de 6 beste apps van juni, samen met het belangrijkste nieuws, op een rijtje.

Android in juni

In de zesde maand van 2019 is weer veel gebeurd. Gebruikers kregen een nieuw venster voorgeschoteld in de Play Store om een browser en zoekmachine te kiezen. Sony bracht haar high-end Xperia 1 uit in Nederland. Tevens maakte Google bekend te stoppen met de Trips app. LG presenteerde haar nieuwe betaalbare LG Q60 en Nokia kwam met de betaalbare Nokia 2.2 met Android One.

Google deelde een teaser van de Pixel 4, Wiko bracht de Wiko View 3 uit; terwijl Xiaomi ons de Mi 9T liet zien. Slecht nieuws was er ook; de verkopen van Huawei en Honor zijn in Duitsland keihard gekelderd. Daarbij houdt Huawei rekening met een flinke terugval in het aantal verkopen. Op 29 juni werd bekend dat de sancties werden ingetrokken, maar er is nog wel wat onzekerheid.

OnePlus zit nog boordevol plannen, zo laat het de toekomst ideeën zien voor OxygenOS. De zeer betaalbare Alcatel 1S en 3 werden ook door Alcatel uitgebracht; en die zijn toch wel erg interessant.

Vergeten

Onze wekelijkse Vergeten telefoon/smartphone-rubriek is ook weer uitgebreid in juni. In juni hebben we vijf nieuwe edities van de rubriek gepubliceerd; dat waren de volgende vijf iconische toestellen;

Reviews

Op DroidApp publiceren we iedere maand uitgebreide, onafhankelijke reviews. In juni hebben we maar liefst zes testverslagen online gezet;

Specials

Met het warme weer, voetbal en de afgelopen maand ook vaderdag, hebben we een aantal specials voor je online gezet. We geven je advies in ons Smartphone Koopadvies en zetten de beste apps op een rij, binnen een bepaalde categorie. De vier specials vind je hieronder;


Apps

Zoals iedere maand hebben we ook vandaag weer de beste apps op een rij gezet. Het gaat om de beste Android-apps van juni. Het zijn apps die we deze maand hebben besproken, zijn voorzien van een update of juist deze maand zijn uitgebracht.

Sphaera Map Wallpaper

Sphaera Map Wallpaper

Als je bent uitgekeken op achtergronden van mooie landschappen, familieleden of huisdieren, dan kan de app Sphaera Map Wallpaper uitkomst bieden. Deze toffe app geeft je achtergronden van kaarten van gebieden. Denk aan je favoriete stad, dorp of land. Deze kun je vervolgens in verschillende stijlen gieten.

Sphaera - 4K, HD Map Wallpaper
Sphaera - 4K, HD Map Wallpaper
Ontwikkelaar: Ammodo Labs
Prijs: € 1,89

KWF UV Radar app

KWF UV Radar

Met de afgelopen zonnige dagen, en nog vele zonnige dagen die er aan zitten te komen, moet je jezelf goed beschermen. Met de KWF UV Radar vergeet je je nooit meer in te smeren met zonnebrandcréme. Je ontvangt een notificatie als je je opnieuw moet insmeren, waarbij de app rekening houdt met verschillende factoren, zoals de zonkracht en je type huid.

KWF Zonadvies
KWF Zonadvies
Ontwikkelaar: KWF Kankerbestrijding
Prijs: Gratis

NS Lab app

NS Lab

Met deze nieuwe app van de Nederlandse Spoorwegen worden veel nieuwe functies getest voor de NS Reisplanner app. In NS Lab vind je bijvoorbeeld een uitgebreide reisbegeleiding; die je helpt met overstappen en de looproute op het station. Ook zijn er podcasts, speel je een spelletje en is er een quiz in de NS Lab. Alles over deze app vind je in dit artikel over de NS Lab app.

Google Maps file

Google Maps

In de Google Maps app zijn sinds deze maand een hoop nieuwe functies te ontdekken. Vanaf nu is het mogelijk om files, radarcontroles en ongelukken te bekijken op de kaart én te melden. Ook de snelheidsmeter is nieuw in de app te vinden. Andere nieuwe functies staan ook op de planning, zo krijg je een seintje als je taxi afwijkt van zijn route en wordt vanaf nu ook getoond hoe druk het in de bus, trein, tram of metro is.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Wordfeud nieuw

Wordfeud

Een belangrijke update verscheen in juni ook voor Wordfeud. Met de laatste update werd een compleet nieuw design uitgerold voor Wordfeud. Het is een mix tussen de eerdere vormgeving en wat nieuwe elementen. Dit zorgt ervoor dat de applicatie niet zonder veel veranderingen speelbaar is.

Wordfeud
Wordfeud
Ontwikkelaar: Bertheussen IT
Prijs: Gratis

Chrome 75 wachtwoord generator

Chrome

In de Chrome-browser voor Android zijn ook verbeteringen doorgevoerd. Vind je het lastig om zelf een wachtwoord te bedenken, en te onthouden? Dan biedt de laatste update van Chrome 75 een handige optie; een wachtwoord-generator. Hiermee wordt een sterk wachtwoord gegenereerd en versleuteld opgeslagen in je Google-account.

Google Chrome
Google Chrome
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Bonus-tip: DroidApp App

Met onze eigen, gratis, DroidApp App blijf je op de hoogte van het laatste nieuws. Daarbij heb je toegang tot onze uitgebreide reviews, vind je er alle toestelspecificaties en kun je de actuele prijzen raadplegen van smartphones.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel