Google Maps geeft seintje als je taxi van de route afwijkt

Google Maps krijgt een nieuwe functie die je moet beschermen tegen taxichauffeurs die teveel van hun route afwijken. Met de functie wil Google je behoeden voor een hoge rekening of misschien zelfs erger.

Veiligere taxiritjes

Als je een nieuw land bezoekt of een stad om de hoek, als je niet bekend bent kan je een prooi worden voor taxichauffeurs die een extraatje willen verdienen. Google Maps krijgt nu een functie die tijdens de rit de route in de gaten blijft houden. Wijkt de chauffeur meer dan 500 meter af van de normale route dan is er iets mis. Die 500 meter zou meer dan voldoende moeten zijn om bijvoorbeeld korte files in de stad te ontwijken.

Google Maps van de route afgeweken

Natuurlijk kan het altijd zo zijn dat de chauffeur een slimmere route weet, in dat geval krijg je wel een notificatie maar je hoeft dan niet constant op je telefoon te kijken. Volgens Androidpolice is de functie nu live in India maar in andere landen is deze veiligheidsfunctie er nog niet. Het zou in ieder geval een handige toevoeging zijn voor Belgen en Nederlanders die er deze zomer op uit trekken naar hun vakantiebestemming.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel