Google Maps nieuwe werk-notificaties en verbeterde verkennen-functie

Google Maps kwam vorige week met de introductie van de snelheidscamera’s in Nederland. Nu zijn er wederom wat nieuwe functies toegevoegd. Denk aan de nieuwe werk-notificaties en de verbeterde Verkennen-functie.

Nieuwe werk-notificaties

We schreven vorige week dat Google Maps de snelheidscamera’s heeft toegevoegd aan Google Maps. Tijdens het plannen van je reis kun je op die manier precies zien waar op snelheid gecontroleerd wordt. Het team achter Google Maps zit echter niet stil, want er zijn nog een aantal verbeteringen doorgevoerd.

Google Maps notificatie werk

Allereerst rolt Google verbeterde werk-notificaties uit. Voorheen kreeg je alleen te zien wat de actuele reistijd is naar je ingestelde werklocatie. Nu zie je bij de melding hiervan direct ook een kaartje. In dit kaartje zie je welke route Google Maps voor jou heeft bedacht, samen met de actuele verkeerssituatie.

Verkennen-functie

De verkennen-functie is niet nieuw in de app van Google Maps, maar is wel verder uitgebreid. Wanneer je ingezoomd was op een bepaalde buurt of plaats kreeg je de mogelijkheid om snel te zoeken naar restaurants, koffie, attracties en meer. Inmiddels heeft Google het aantal icoontjes verder uitgebreid.

Google Maps verkennen

Hoewel Google nog wel wat zou mogen werken aan de vormgeving van de cirkels (die zijn namelijk niet volledig rond), kun je nu meer opties kiezen. Er is bijvoorbeeld bijgekomen om te zoeken naar hotels, parken en benzine (stations). Nog steeds vind je de rest van de categorieën terug onder ‘meer’. Google wil je zo nog sneller naar een bepaalde plek laten zoeken in Google Maps.

De functionaliteit komt automatisch beschikbaar in Google Maps. Het zou even kunnen duren voordat dit bij iedereen beschikbaar is.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel