Google Maps voegt snelheidscamera’s toe aan app: zo ziet het eruit

Google Maps heeft stilletjes een nieuwe feature toegevoegd aan Google Maps; snelheidscamera’s. Hiermee kun je zien waar er op je route gecontroleerd wordt op snelheid. Het is één van de langverwachte functies in de Google Maps app.

Snelheidscamera’s in Google Maps

Gebruikers krijgen in de Google Maps app vanaf nu inzicht in de snelheidscontroles. Het gaat om camera’s die op snelheid controleren, die op een vaste plek hangen. Deze worden vanaf nu getoond bij het uitstippelen van een route via de applicatie van Google Maps. Vermoed wordt dat de informatie over de meldingen van snelheidscamera’s afkomstig zijn van Waze. Ook deze navigatie-app is eigendom van Google.

In het Verenigd Koninkrijk, Australië en verschillende andere regio’s zijn de snelheidscontroles al langer beschikbaar. Daar werden ook meldingen van bijvoorbeeld ongevallen getoond. Deze hebben we zover we konden zien, nog niet teruggezien op de kaart. Wanneer je tijdens het navigeren een snelheidscamera nadert, krijg je hiervan een gesproken melding te zien. Een voorbeeld hiervan kun je hieronder horen en zien.

De functie wordt zover bekend naar iedereen uitgerold. Je hoeft hiervoor geen update uit te voeren via de Play Store. Google rolt de nieuwe meldingen uit via een server-side update.

Update 12:45 uur: DroidApp-lezer Marco laat ons weten dat hij vanaf nu ook meldingen kan maken in Google Maps. Het gaat hierbij om een file, een radarcontrole of een ongeluk. Het lijkt erop dat deze functionaliteit nog lang niet breed beschikbaar is, maar bij een aantal gebruikers opduikt. Je kunt een melding maken door tijdens het navigeren op het spraakballonnetje met het plusje erin, te tikken.

Google maps melding maken

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel