Google Maps test menukaarten in app: samen met reviews en foto’s

Er worden met grote regelmaat nieuwe functies toegevoegd aan Google Maps. Eerder al zagen we foto’s van gerechten, nu breidt Google dit uit met menukaarten. Tevens zien we foto’s en reviews van specifieke gerechten.

Google Maps: menukaarten worden getest

Google Maps breidt de functionaliteit uit met een nieuwe functie. Het was al langer mogelijk om een menukaart te raadplegen via de app, maar hiervoor werd je doorgestuurd naar de website van een restaurant. Nu wordt een functie getest waarbij je direct de menukaart via de app kunt raadplegen. Hierbij zie je ook foto’s van het eten en reviews van het specifieke gerecht.

Google Maps menukaart

Wanneer de functie voor jou beschikbaar is, vind je bij een restaurant het tabblad ‘Menu’. Wij zien deze maar in enkele gevallen. Hierbij zien we de prijzen van gerechten die het restaurant aanbiedt, maar niet de foto’s. Mogelijk worden er meerdere versies getest. Google gebruikt een algoritme waarbij foto’s van het gerecht automatisch herkend en gebundeld worden. Gebruikers kunnen vervolgens hier zelf nog de originele naam van het gerecht aan toevoegen. Tevens kun je als gebruiker aangeven dat het desbetreffende gerecht niet bij dat restaurant geserveerd wordt.

Zoals gezegd wordt de functie nu door Google getest. Het is niet bekend wanneer de feature voor iedereen beschikbaar is in Google Maps. Mocht jij de functie zien, dan horen we het graag!

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel