Google Maps gaat meer advertenties tonen: wat gaat er gebeuren?

Google is sinds enige tijd aan het kijken hoe het geld kan verdienen met Google Maps. Om dit mogelijk te maken gaat het bedrijf verder experimenteren met advertenties. Wat kunnen we verwachten?

Meer reclame in Google Maps

Google Maps is één van de meest succesvolle diensten van Google. Hoewel het bedrijf er nauwelijks geld mee lijkt te verdienen, zorgt Maps ook voor een grote hoeveelheid data. Toch wil Google wat geld verdienen met de kaartendienst, en daarvoor gaat het nu verder kijken wat het kan doen.

Google Maps reclame

Bloomberg laat weten dat Google tactieken onderzoekt om advertenties te tonen in Google Maps. Google-manager Philipp Schindler laat weten dat de navigatie-ervaring niet aangetast zal worden. Er wordt gekeken naar verschillende dingen om advertenties te tonen. Denk aan resultaten bij zoekopdrachten, gepersonaliseerde aanbevelingen en bedrijfsvermeldingen in je omgeving.

Dat laatste is overigens niet nieuw. In Maps zien we vaker gesponsorde locaties. Eerder zagen we al dat winkels van Specsavers uitgelicht werden in Maps. Ditzelfde doet Google ook met andere winkels, zo blijkt uit een inventarisatie van DroidApp. Zo zien we ook winkels uitgelicht van Hunkemöller. In 2016 experimenteerde Google al met gesponsorde content in Google Maps.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel