Google Maps voegt snelle weergave openingstijden toe aan app

De Android-app van Google Maps heeft wederom een nieuwe functie mogen ontvangen. Vanaf nu krijg je nog sneller inzicht in de openingstijden van voorzieningen.

Openingstijden in Google Maps

Google wil haar kaartendienst Google Maps steeds verder verbeteren, en dus wordt er weer een server-side update uitgerold voor de Android app. Vanaf nu heb je namelijk nog sneller inzicht in de openingstijden. Dit scheelt een flink aantal stappen die je moet doorlopen in de applicatie.

Google Maps openingstijden

In de Google Maps app vind je voortaan de openingstijden terug in het zoekoverzicht. Hierbij wordt ook gekeken naar de zoekgeschiedenis binnen de app. Er wordt rekening gehouden met de huidige tijd, en vervolgens zie je in het zoekoverzicht teksten als ‘sluit snel’, ‘gesloten’ of ‘geopend’. Daarachter staat de tijd met de tijd waarop de desbetreffende plaats open of juist dicht gaat. De snelle weergave van de openingstijden wordt helaas nog niet direct tijdens het zoeken weergegeven.

Google rolt de nieuwe openingstijden-weergave uit naar iedereen. Hiervoor is geen update via de Google Play Store nodig; de nieuwe functionaliteit wordt aan de kant van de server geactiveerd.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel