Google Maps: webversie brengt nieuw Material Theme design

Google bracht eerder al een mooie update uit voor de mobiele apps van Google Maps, en nu is de webversie van Google Maps bijgewerkt met een nieuw design.

Nieuw design voor Google Maps Web

De website van Google Maps ziet er sinds korte tijd anders uit. Google levert een nieuwe gebruikersinterface met een nieuw design voor de webversie van Google Maps. In navolging op de eerder uitgebrachte grote update voor Google Maps voor Android, is het nu dus de beurt aan de webversie waarin de wijzigingen te zien zijn.

Google Maps web

Net als in de app hebben de blauwe en witte kleuren de leiding. Waar we de gegevens zoals de beoordelingen, de naam van de voorziening en dergelijke, op een blauwe achtergrond te zien kregen, is dat nu wit geworden. Daarnaast zijn de icoontjes gemoderniseerd en vind je deze in een horizontale lijn naast elkaar. De navigatie-toets voor de routebeschrijving vind je dus niet meer half over de foto, half over de blauwe balk.

Google Maps Web material theme

Google heeft de webversie ook nog wat andere subtiele verbeteringen en veranderingen meegegeven. Denk aan het vernieuwde lettertype, een meer ovale zoekbalk en andere handige features. Hierboven zie je enkele van die verschillen. Links zie je de vorige versie, rechts de nieuwste versie van de webversie van Google Maps.

De veranderingen in het design van Google Maps zullen naar iedereen uitgerold worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel