Google Maps laat sommige gebruikers publieke events aanmaken

Met regelmaat voorziet Google de kaartendienst Google Maps van nieuwe functionaliteit. De gebruikers krijgen nu wederom een nieuwe functie; het aanmaken van publieke events. De functie komt echter niet (direct) voor iedereen beschikbaar.

Publieke events in Google Maps

Bij sommige gebruikers wordt een functie toegevoegd, waarmee zij een een nieuw publiek evenement aan kunnen maken in Google Maps. De functie kan zichtbaar zijn in het overzicht met ‘Mijn bijdragen’. Echter lijkt het erop dat de mogelijkheid tot het toevoegen van publieke events niet voor iedereen beschikbaar is, er is vermoedelijk een combinatie van het niveau van Local Guide en de locatie. Niet in iedere regio is de functie beschikbaar en het is onbekend of de functie ook in Nederland beschikbaar is.

Google Maps publiek event

Bij het aanmaken van een publiek event is het mogelijk een naam en locatie toe te voegen. Daarbij geef je de begin en eind- datum en tijd aan, samen met overige informatie zoals een beschrijving, website en foto’s. De gemaakte gebeurtenis kan vervolgens door anderen bekeken worden.

Google Maps public event

Mocht jij de feature tegenkomen, dan horen we het graag van je!

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel