Google Maps gaat je vragen hoe druk je trein is

Er is maar weinig zo vervelend als een overvolle trein waar je nog bij mee moet. NS biedt in haar reisplanner-app al de drukte-indicator, maar Google Maps lijkt nu ook te vragen hoe druk hun trein is.

Drukte in trein bij Google Maps

Google Maps gaat de informatie verder uitbreiden. Steeds komen er nieuwe functies bij, en er staat een nieuwe functie klaar om uitgerold te worden. De kaartendienst van Google kan met alle gegevens al zien hoe druk het is op een locatie; zoals bij de sportschool, supermarkt of dierentuin, maar zien hoe druk een metro, trein of bus is, is minder goed te meten.

Google Maps drukte trein

Nu treft Google voorbereidingen voor een nieuwe functionaliteit, zo lijkt het. Bij verschillende gebruikers is een melding te zien van Maps, die vraagt hoe druk de trein was. Hierbij is er keuze uit de volgende opties;

  • Genoeg zitplaatsen beschikbaar
  • Een aantal zitplaatsen beschikbaar
  • Alleen staanplaatsen beschikbaar
  • Alleen drukbezette staanplaatsen beschikbaar
  • Niet zeker
  • Ik heb deze reis niet gemaakt

De screenshots laten het scherm zien bij een reiziger in Zweden. Dit betekent dat de functionaliteit ook in Europa getest wordt. In Nederland hebben we de functie nog niet gezien, maar wellicht is dat binnenkort wel anders. Het is waarschijnlijk dat Google Maps de informatie wil gebruiken voor in de reisplanner. Als reiziger kun je dan de verwachtte drukte zien voor het openbaar vervoer.

Mocht jij de druktemeter in Google Maps tegenkomen, dan horen we het graag! De NS Reisplanner Xtra app heeft sinds langere tijd al een drukte-indicator.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel