Google Maps verbetert bijdragen-overzicht met nieuw design

Google is flink aan de slag gegaan met het verbeteren van Google Maps. Degenen die actief deelnemen aan Google Maps, met het delen van hun bijdragen, krijgen vanaf nu een nieuwe weergave te zien voor het delen van hun bevindingen, foto’s en dergelijke.

Bijdragen aan Google Maps

Google Maps is eigenlijk een community waarbij iedereen zijn of haar input kan delen. Wanneer je als Lokale Gids, ofwel Local Guide, deelneemt met het delen van bijdragen, kun je punten verdienen. Punten kun je krijgen door een review achter te laten, foto’s te delen of op een andere manier een bijdrage te leveren.

Lokale Gidsen die bijdragen leveren, krijgen vanaf nu toegang tot een vernieuwd overzicht waar je je bijdrage kunt leveren. Wanneer je in de Google Maps app de zijbalk tevoorschijn haalt, en dan kiest voor ‘Mijn bijdragen’ vind je bij dat scherm een venster met een beta-versie van een nieuw deelmenu. Vervolgens verschijnt er een overzicht met rechtsbovenin het aantal punten dat je vandaag hebt verdiend, en daaronder een aantal onderdelen.

Deze onderdelen laten je bepaalde type content delen. Denk aan het delen van foto’s, het taggen van gerechten, het beoordelen van plaatsen of het schrijven van een review. Het taggen van gerechten is vrij nieuw in Google Maps. De applicatie scant gedeelde foto’s en laat je het gerecht labelen met de naam van het gerecht. In sommige gevallen, wanneer deze beschikbaar is, kun je ook kiezen om het gerecht op te zoeken op een foto van de menukaart. Met het nieuwe overzicht wordt het ook mogelijk om nog sneller foto’s te delen met de kaartendienst.

Google Maps bijdragen

De nieuwe weergave lijkt onderdeel te zijn van een test, dit verklaart ook waarom er ‘beta’ bij staat. Het is de verwachting dat wanneer de test geslaagd is, dat deze voor iedereen beschikbaar komt. Op dit moment is hij er, zover bekend, alleen voor Lokale Gidsen.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel