Google Maps begint met tonen snelheidsmeter in app, ook in Nederland

Google Maps rolt steeds meer verbeteringen door voor de Android-app. In verschillende landen wordt de maximale snelheid al getoond, daar wordt nu de snelheidsmeter aan toegevoegd.

Snelheidsmeter in Google Maps

Voor veertig landen rolt Google Maps binnenkort de mogelijkheid uit om de maximale snelheid te tonen. Ook voor Nederland zou deze functie op de planning staan. De functie lijkt nu echter nog niet beschikbaar. Wel wordt er al melding gemaakt van een andere nieuwe feature; de snelheidsmeter.

Google Maps Snelheidsmeter

In verschillende landen zou de snelheidsmeter al in Google Maps te vinden zijn. Ook in Nederland. Bij het navigeren zie je daarmee de actuele snelheid. De functie lijkt wel in verbinding te staan met de maximum snelheid-weergave. De maximale snelheid van de desbetreffende weg kan dat rechts van het icoontje getoond worden.

Google Maps Snelheidsweergave

Google Maps maakt voor de informatie gebruik van Waze. Deze navigatie-app is sinds enige tijd onderdeel van Google. Waze beschikt over een grote database vol informatie en die past Google eindelijk toe in haar eigen navigatie-app. Echter is de uitrol wel begonnen. In beta-versie 10.18.0 is de snelheidsmeter al te vinden, maar zit deze nog niet in de stabiele versie.

Sinds enkele weken kunnen we in Google Maps gebruik maken van de snelheidscamera’s. DroidApp heeft hier een interessant artikel over geschreven.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel