Google Maps komt met uitgebreide informatie bij natuurrampen (screenshots)

Google heeft bekend gemaakt dat de kaartendienst Google Maps ook kan gaan helpen in noodgevallen. Het gaat hierbij om natuurrampen zoals tornado’s die onderweg zijn of aardbevingen.

Natuurrampen in Google Maps

Binnenkort zal Google Maps belangrijke informatie tonen omtrent natuurrampen. Degenen die in de buurt zijn van bijvoorbeeld een orkaan, aardbeving of overstroming krijgen een zogenoemde crisismeldingskaart te zien. Deze melding kan vervolgens gedeeld worden met anderen. Tevens kun je direct je eigen locatie delen, zodat je je omgeving in kunt seinen waar je bent.

Google Maps natuurrampen

Bij overstromingen en orkanen wordt in kaarten het voorspelde gevaar aangegeven. Je ziet uit welke bron de informatie komt en wanneer het bericht voor het laatst bijgewerkt is. In het geval van een orkaan zie je de verwachte ‘route’ van de orkaan terug op de kaart. Bij een aardbeving zie je het epicentrum, samen met de gebieden die hier ook getroffen kunnen worden.

Google Maps natuurrampen

Wanneer er genavigeerd wordt, kan Google Maps direct de route aanpassen als bijvoorbeeld een orkaan invloed heeft op je route. In de komende maanden zal de functionaliteit uitgerold worden naar de gebruikers. Als eerst komen de nieuwe meldingen bij natuurrampen beschikbaar voor degenen waar ze het hardst nodig zijn; Patna, India. Daarna wordt uitgebreid naar de regio’s van de rivieren Ganges en Brahmaputra. Eerder werkte Google al aan SOS-meldingen.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel