Politie komt met app die burgers laat meehelpen bij onderzoek misdrijven

De Nederlandse politie komt volgende week met een app die burgers de politie mee laat helpen. Het gaat om kleinere misdrijven waarmee de burger kan helpen.

Politie helpen via app

Het Openbaar Ministerie (OM) en de politie komen zaterdag met een applicatie voor burgers. Met deze app kunnen burgers de politie helpen bij het onderzoeken van misdrijven. Het gaat bijvoorbeeld om slachtoffers van diefstal, waarbij ze de politie kunnen helpen met het geven en aanvullen van informatie.

De applicatie van de politie gaat ‘Mijn Onderzoek’ heten en begint als pilot. Deze proef duurt twee maanden en vindt plaats in de regio’s Oost-Nederland, Oost-Brabant, Noord-Nederland en Rotterdam. Wanneer geslaagd, is het goed mogelijk dat de onderzoek-app landelijk beschikbaar komt. Maar zover is het nog niet.

Burgers kunnen via de applicatie zelf getuigenverklaringen afnemen. Ook kunnen zij bewijsstukken toevoegen, onderzoeken of er camerabeelden van het incident aanwezig zijn, buurtonderzoek uitvoeren en een online onderzoek doen. Volgens de politie zijn dit al dingen die burgers mogen doen. Door het meer te stroomlijnen wordt het voor de politie beter bruikbaar. Tijdens de proef wordt de burger begeleid met het gebruik van de app.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel