Nederlandse Politie komt met 3 apps: help de politie en win prijzen

De Nederlandse politie is achter de schermen bezig met het realiseren van drie nieuwe applicaties voor op de smartphone. Met de apps moeten burgers uitgedaagd worden om de politie te helpen met het geven van tips middels een soort van game. Hierbij kunnen prijzen gewonnen worden.

Politie apps

De politie in Nederland komt op termijn met drie verschillende apps waarbij burgers de politie kunnen helpen bij (lopende) zaken. De eerste applicatie zal begin 2018 uitgebracht worden en dit betreft de app Automon.

Automon

Bij deze applicatie kan een kenteken gefotografeerd worden die vervolgens, samen met de locatie, doorgestuurd wordt naar de politie. Als het gaat om een gestolen auto, wordt er actie ondernomen en kan de melder punten verdienen.

Samen Zoeken

Een andere applicatie die momenteel in ontwikkeling is, is de app ‘Samen zoeken’. Met deze applicatie kan de burger helpen met een vermissing. Op een kaart kan de politie zien waar burgers al hebben gezocht, zodat het zoekgebied beter afgekaderd kan worden. Gebruikers kunnen de politie tevens foto’s van spullen doorsturen waarbij bruikbare tips beloond kunnen worden met prijzen en punten.

Verhoren

Een opvallende applicatie die ook in ontwikkeling is, is de app ‘Verhoren’. Burgers kunnen met de app tips krijgen en leren hoe een getuige ‘ondervraagd’ kan worden. Ditzelfde geldt voor het langsgaan bij buren in de straat, om zo de politie aan informatie te helpen. Volgens de politie kan dit middel helpen, omdat de politie niet altijd tijd heeft om de omgeving te ondervragen. Via de app moet het ook mogelijk worden om een videogesprek te starten met de politie.

De reacties op de komst van de applicaties zijn wisselend. Sommigen maken zich zorgen over de privacy of de reactie van mogelijke criminelen op de melder. De eerste applicatie, Automon zal uitgebracht worden in 2018 en een test zal hiervan aan het begin van dat jaar plaatsvinden. Op dit moment is er al de officiële Politie app.

Politie
Politie
Ontwikkelaar: Nationale Politie
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel