Politie in België waarschuwt: gebruik de ‘vind ik leuk-knoppen’ op Facebook niet

De politie in België waarschuwt de bevolking voor hun privacy rondom de nieuwe ‘vind ik leuk-knoppen’. Korte tijd geleden kwam naast de ‘Like’ button ook de keuze uit vijf andere emoticons waarmee je je gevoel kon overbrengen. Het gebruik van deze nieuwe emoji kan gevolgen hebben voor de privacy, zo meldt de Federale Politie van België.

‘Vind ik leuk’ op Facebook

Iemand die privacy zeer belangrijk vind, zal niet snel een Facebook-account aanmaken. Toch probeert Facebook veel over ons te weten te komen; en dat geven we eigenlijk allemaal zelf af. De Federale Politie van België heeft nu een waarschuwing afgegeven voor de nieuwe ‘vind ik leuk-knoppen’ die sinds enige tijd bij berichten te zien zijn. Naast ‘Like’ kan je nu kiezen uit geweldig, grappig, verbluft, verdrietig en boos.

facebook emoji like

Zes icoontjes

Volgens de Belgische politie is er bewust gekozen voor een maximum van zes icoontjes. De politie laat hierover het volgende weten;

“Door het aantal icoontjes tot zes te beperken, rekent Facebook erop dat u uw gedachten gemakkelijker zult uitdrukken waardoor de algoritmes die op de achtergrond draaien, doeltreffender worden.”

Al deze informatie wordt vervolgens gebruikt om te bepalen welke advertenties het beste bij de gebruikers past. Tevens kan dit Facebook ook helpen om de plaats van een advertentie en status-update te plaatsen. De politie laat weten dat je beter niet te snel moet klikken, als je je privacy wil beschermen.

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel