Facebook: deze 5 nieuwe emoticons komen binnenkort beschikbaar naast ‘vind ik leuk’

Facebook gaat in de komende weken vijf nieuwe emoticons toevoegen. Deze vijf emoji komen beschikbaar naast de ‘vind ik leuk’ knop. Met de nieuwe emoticons moet het voor gebruikers van het sociale netwerk gemakkelijker worden om de juiste emotie te kiezen bij een reactie of bericht.

Facebook emoties

Naast de ‘vind ik leuk’ knop kunnen we mogelijk binnenkort meer emoticons verwachten die we kunnen gebruiken op Facebook. Op dit moment kunnen we er enkel voor kiezen om een bericht leuk te vinden of te beantwoorden. In een interview met persbureau Bloomberg laat Chris Fox, productchef bij Facebook, weten dat het in de komende weken vijf emoticons gaat toevoegen.

Facebook emoties

In zes landen heeft Facebook de afgelopen tijd de vernieuwde manier van reageren getest. Uiteindelijk zijn de emoticons die overbleven als volgt; lachen, ‘wow’, verdrietig, boos, liefde en blij. De ‘love’ en ‘like’ emoji komen hier ook nog bij, de ‘Yay’ emoji zit er niet tussen omdat deze niet overal hetzelfde gevoel over zou brengen. Of en wanneer Facebook de nieuwe emoties naar Nederland brengt, is niet bekend. In de komende weken zullen de eerste gebruikers de nieuwe emoji gaan zien.

Bekijk ook: 

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel