Facebook Messenger test nieuwe versie met meer Material Design

De chat-app van Facebook, genaamd Facebook Messenger, rolt momenteel een nieuwe testversie uit met Material Design. Facebook Messenger oogt met de nieuwe versie een stuk frisser en moderner. Is dit hoe we Facebook Messenger willen zien?

Facebook Messenger

De Facebook-app Messenger krijgt momenteel een server-side update. Verschillende gebruikers maken melding van de nieuwe versie die is voorzien van een nieuwe lik verf. Het Material Design in de applicatie maakt de Messenger-app een stuk moderner en net wat frisser.

Facebook Messenger Material Design
Oud (links) en nieuw (rechts)

Material Design

De icoontjes bovenin beeld hebben plaatsgemaakt voor, in onze ogen, duidelijkere icoontjes. Onderin beeld is er de drijvende actieknop waarmee direct een nieuw bericht aangemaakt kan worden, de eerdere blauwe balk is hiermee verleden tijd. Naast het opstellen van een nieuw chatbericht kan er ook een nieuwe groep gemaakt worden, de zoekfunctie gebruikt worden, een contact toegevoegd worden of een spraakoproep gestart worden.

Facebook Messenger Material Design
Oud (links) en nieuw (rechts)

Zoals gezegd gaat het hier om een server-side update. Het is niet bekend of en wanneer Facebook het nieuwe design in Facebook Messenger breed uit gaat rollen. Wat vind jij van de nieuwe vormgeving? Laat het weten door een reactie achter te laten onder dit bericht.

Messenger
Messenger
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis+

Lees ook

Reageer op dit artikel