Politie-app krijgt klachtenformulier tegen etnisch profileren

De politie heeft haar eigen applicatie uitgebreid met een nieuwe module. In deze module kunnen burgers klachten kenbaar maken via een klachtenformulier. De politie wil met het formulier ook in kaart brengen hoe vaak er sprake is van etnisch profileren.

Klagen in politie-app

De afgelopen tijd is het etnisch profileren van de politie regelmatig in het nieuws geweest. Omdat het voor de politie, zaak is om integer te handelen kunnen burgers vanaf nu klagen bij de politie. Met de klachtenmodule wil de politie in kaart brengen hoe vaak er sprake is van etnisch profileren bij controles. Een speciaal team binnen de politie zal de klachten gaan onderzoeken.

Politie app

Bij het invullen van de klacht worden datum, tijd, locatie en persoonsgegevens gevraagd. In een tekstveld kan de klacht omschreven worden, standaard vraag hierbij is of er sprake was van etnisch profileren. De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten zal de klacht vervolgens in behandeling nemen en binnen vijf dagen contact opnemen over de procedure.

Control-Alt-Delete app

De politie ondersteunt tevens de actiegroep Control-Alt-Delete met het bouwen van een eigen app. De app van deze actiegroep kan ook gebruikt worden om etnisch profileren te melden. Deze aparte app richt zich op mensen die niet graag in contact treden met de politie. Op 12 december komt deze app uit. De politie-app met klachtenformulier is vanaf nu te vinden in de Google Play Store.

Politie
Politie
Ontwikkelaar: Nationale Politie
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel