Belgisch dorp komt met politiereglement voor Pokémon Go: ja, het is echt zo erg

Het Belgische dorp Lillo, in de buurt van Doel en Antwerpen, neemt flinke maatregelen om de overlast van Pokémon Go spelers te bestrijden. Het dorpje werd overvallen door enorme aantallen Pokémon Go spelers, waardoor buurtbewoners vroegen om een avondklok. En ja, het is echt zo erg.

Pokémon Go in Lillo

In Nederland hebben we Kijkduin, waar verschillende zeldzame Pokémon zijn te vinden, in België hebben ze het dorp Lillo. Dit plaatsje, ten noorden van Antwerpen en ten oosten van spookstadje Doel, wordt al maanden overspoeld met fanatieke en enthousiaste Pokémon Go spelers. Nu steekt de Antwerpse gemeenteraad hier een stokje voor.

De voltallige gemeenteraad van Antwerpen heeft een politiereglement goedgekeurd die de overlast van Pokémon Go spelers moet terugdringen. Tot het einde van het jaar mag geen Pokémon Go gespeeld worden in Lillo tussen 22:00 uur en 07:00 uur. De overlast zou vooral worden veroorzaakt door de spelers die alcohol meenemen.

Opvallend is dat Lillo nog geen 35 inwoners telt. De gemeente kwam eerder al met maatregelen zoals meer patrouilles van de politie en het extra ophalen van het afval. Ook is er tevergeefs geprobeerd contact te krijgen met Niantic, maar zij hebben de Pokémon niet uit het spel verwijderd in het dorp.

En nu vraag je je misschien af, is het echt zo erg? Bekijk dan onderstaande video maar. Lees ook het andere artikel van ons over de Pokémon Go hype.

Pokémon GO
Pokémon GO
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel