Niantic bevestigd nieuwe functies Pokémon Go: ruilen, events en nog veel meer

De ontwikkelaars van Pokémon Go hebben bekend gemaakt welke nieuwe functies beschikbaar zullen komen. Niantic heeft in een interview bevestigd dat we binnenkort Pokémon kunnen ruilen. Daarnaast komen er nog meer nieuwe functies naar Pokémon Go.

Nieuwe functies Pokémon Go

De afgelopen twee maanden waren voor de ontwikkelaars van Niantic erg hectisch. Pokémon Go werd namelijk uitgebracht en zorgde voor een enorme hype. Niantic CEO John Hanke heeft in een interview met Recode aangegeven dat er gewerkt wordt aan het toevoegen van verschillende nieuwe functies voor Pokémon Go.

Pokémon Go Events

Hanke benoemt onder andere Pokémon Go Events. Hierbij worden spelers gevraagd zich op een bepaalde tijd met een groep te verzamelen. Vervolgens kan er dan meegedaan worden aan een missie waarmee je speciale items kunt verzamelen. Iets vergelijkbaars zagen we ook al in het andere spel van Niantic, Ingress.

De CEO benadrukt dat events pas gehouden worden als Niantic er zeker van is dat de servers de grote groep gebruikers kan verwerken. Bij onofficiële evenementen kwamen soms honderden spelers af op de uitnodiging.

 

Zeldzame Pokémon

Niet alle Pokémon karakters zijn in Pokémon Go te vinden. Het is niet bekend of de zeldzame Pokémon zoals Articuno, Zapdos en Moltres ook te krijgen zijn bij dit soort evenementen.

nieuwe functies pokemon go

Ruilen

Het ruilen van Pokémon gaat al langer rond als een functie die we kunnen verwachten. Ook deze keer geeft John Hanke aan dat Pokémon ruilen op de planning staat van de ontwikkelaars. Wanneer we de functie kunnen verwachten is helaas niet bekend gemaakt. In bijvoorbeeld de Game Boy titels uit 1996 was het wel al gewoon mogelijk om Pokémon te ruilen.

Vechten en strijden

In het interview komt verder het strijden en vechten in Pokémon Go aan bod. Echter wil de ontwikkelaar hier niet teveel over loslaten. Intern zouden de verschillende mogelijkheden besproken worden, maar hoe we concreet de invulling hiervan gaan zien, is niet bekend.

Maar wanneer?

Helaas is niet bekend wanneer we de nieuwe functies in Pokémon Go gaan zien. Eerder deze maand brachten de ontwikkelaars al een update uit waarbij je in de game gebruik kon maken van een buddy.

Pokémon GO
Pokémon GO
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
Prijs: Gratis+
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel