Google lanceert SOS Alert in Maps en zoekmachine: hulp bij noodsituatie

Google heeft een nieuwe dienst aangekondigd. Het gaat om Google SOS Alert waarbij meldingen over noodsituaties te vinden zijn in de zoekmachine en in (de app van) Google Maps.

Google SOS Alert

Met de nieuwe dienst Google SOS Alert wil Google snel en direct informatie geven in geval van een noodsituatie. Google werkt voor de dienst samen met het Rode Kruis en vele andere organisaties en overheidsinstellingen. In geval van een crisis wordt informatie gegeven over wat er aan de hand is, belangrijke websites, noodnummers en vertalingen van belangrijke zinnen. Wanneer je in de buurt bent van het getroffen gebied, krijg je een notificatie op je smartphone met een link naar de informatie.

Google SOS Alert

Als je niet in de buurt bent, kun je eveneens de informatie raadplegen. Google SOS Alert komt beschikbaar in de zoekmachine, die je via de browser kunt raadplegen en in Google Maps. Indien beschikbaar zie je ook een kaart met pictogrammen met meer informatie. Daarbij zorgt de dienst ook voor informatie over afgesloten wegen, verkeersinformatie en realtime updates, zo belooft Google.

De informatie kan bijvoorbeeld van pas komen bij bosbranden, aardbevingen of andere noodsituaties. Google rolt SOS Alert vanaf nu uit.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel