OnePlus 5 heeft problemen met bellen alarmnummers

Diverse OnePlus 5 gebruikers melden problemen bij het bellen naar alarmnummers met het nieuwe vlaggenschip van OnePlus. Op het moment dat de verbinding met de alarmcentrale tot stand komt herstart de smartphone. Niet alle OnePlus 5 exemplaren lijken last te hebben van deze zorgelijke bug.

Geen 112-alarmnummer kunnen bellen

De gebruiker die de issue aanstipte en filmde laat via Reddit weten dat zijn smartphone keer op keer herstart als hij het 911-nummer probeert te bereiken. Hij probeerde het alarmnummer te bellen omdat een gebouw in brand stond. Door het herstarten werd dit echter onmogelijk gemaakt en heeft hij uiteindelijk niet de alarmcentrale kunnen bereiken.

Na overleg met lokale autoriteiten deed hij later nog een poging om het nummer te bellen waarna de telefoon wederom herstartte. In het topic op Reddit melden meerdere OnePlus gebruikers met dezelfde problemen, maar ook gebruikers waarbij het issue niet voorkomt melden zich. Er zijn nog geen gevallen bekend in Nederland of België waarbij een gebruiker de alarmcentrale niet kon bereiken.

OnePlus heeft al gereageerd op de paniek die onder sommige gebruikers is ontstaan, wanneer zij getroffen zijn door de fout dan kunnen zij zich melden bij OnePlus. Het is echter afgeraden om zelf, zonder reden, het alarmnummer te bellen. OnePlus laat verder weten dat het probleem uitvoerig wordt onderzocht.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel