OnePlus 5-gebruikers melden ‘jelly-effect’ problemen: OnePlus reageert

Gebruikers van de nieuwe OnePlus 5, die sinds deze week verkrijgbaar is, melden verschillende problemen. Nadat eerder er al klanten waren met 4G-problemen lijken nu consumenten problemen te ervaren met het beeldscherm van het nieuwe toestel. Er treedt namelijk het zogenoemde ‘jelly-effect’ op.

Problemen OnePlus 5 display

Verschillende gebruikers maken melding van problemen die optreden bij het gebruik van de OnePlus 5. Van de week kwamen de OnePlus 5 4G problemen met Vodafone al in het nieuws, en daarvoor heeft OnePlus inmiddels een patch klaargezet. Nu gaan de klachten over het display van de smartphone. Het gaat om een zogenoemd ‘jelly-effect’ waarbij tijdens het scrollen de acties later uitgevoerd worden dan hoe het hoort.

Het jelly scrolling effect, zoals het ook wel wordt genoemd, zorgt voor een soort van stroopgelei weergave. Dit is bij meerdere gebruikers het geval en zij hebben hun klachten kenbaar gemaakt. Vermoedelijk is dit namelijk op te lossen met een software-update. Echter heeft OnePlus tegenover Android Police aangegeven dat het hier niet gaat om een fout of bug, maar dat dit bij het toestel hoort. Hieronder vind je de reactie van OnePlus. Het effect is ook te zien in deze video.

“The OnePlus 5 uses the same level of high-quality components as all OnePlus devices, including the AMOLED display. We’ve received feedback from a small number of users saying that at times they notice a subtle visual effect when scrolling. This is natural and there’s no variance in screens between devices.”

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel