‘Ondersteboven geplaatst scherm OnePlus 5 zorgt voor vreemd scrolleffect’

Diverse teardowns, waarin apparaten uit elkaar gehaald worden, tonen aan dat het scherm van de OnePlus 5 ondersteboven in het toestel is geplaatst. Mogelijk zou het ondersteboven plaatsen van de schermen ervoor zorgen dat gebruikers een vreemd scroll-effect waarnemen wat ook wel ‘jelly scrolling’ genoemd wordt.

OnePlus 5 op z’n kop

Ontwikkelaar SultanXDA wist in de kernel van de OnePlus 5 een regel te vinden die aantoont dat het scherm ondersteboven is geplaatst. De regelcode zorgt ervoor dat de gebruiker niets merkt van het omkeren van het scherm. Ook de kabel waarmee het scherm op het moederbord wordt aangesloten zit linksonder in plaats van rechtsonder zoals bij de OnePlus 3T het geval is.

Hoewel niet alle OnePlus 5 exemplaren last hebben van het vreemde effect kunnen eigenaren die niet tevreden zijn het toestel retourneren. OnePlus reageerde op de problemen door te stellen dat dit gedrag normaal is. Op XDA hebben een aantal leden ook geconstateerd dat het effect optreedt bij andere smartphones door deze ondersteboven te houden. Of dit probleem verholpen kan worden met een software update zullen we moeten afwachten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel