OnePlus stuurt tech-sites gemanipuleerde OnePlus 5-toestellen

OnePlus kwam eerder dit jaar in het nieuws met dat het de scores in benchmarks vervalst. Dinsdag presenteerde de fabrikant de OnePlus 5 en hadden verschillende internationale websites al een model ontvangen. Nu blijkt dat deze exemplaren toch ook gemanipuleerd zijn.

OnePlus 5: manipulatie in benchmark

Afgelopen dinsdag was daar de aankondiging van de OnePlus 5. Het toestel is het vlaggenschip voor 2017 van de Chinese fabrikant. De telefoon werd zo’n tien dagen voor officiële release al beschikbaar gesteld aan enkele internationale tech-sites. Het toestel is voorzien van een metalen behuizing, een 5,5 inch AMOLED display en een dual-camera aan de achterzijde.

OnePlus 5 benchmark

Binnenin bevindt zich een Snapdragon 835 processor die razendsnel zijn taken uit kan voeren. Echter kwamen de collega’s van XDA erachter dat zij een gemanipuleerd exemplaar hebben ontvangen vanuit OnePlus. In februari schreven we al over de manipulatie van benchmarks door de fabrikant, maar nu weet het bedrijf ook journalisten voor te liegen.

Door de manipulatie laat een benchmark-score veel hogere cijfers zien dan alle andere toestellen, en springt de OnePlus 5 er dus al snel bovenuit. Speciaal voor benchmark-apps draaien de prestaties van de ‘5’ op volle toeren. De benchmark laat hierbij dus niet zien hoe de snelheid ligt bij ‘normaal’, dagelijks gebruik.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel