112 App geeft je locatie door aan meldkamer bij noodsituaties

In de Play Store is een nieuwe app uitgebracht genaamd 112 App. De applicatie is van Nederlandse bodem en moet naar eigen zeggen een locatiehulp zijn in geval van nood. Het deelt je locatie namelijk direct in noodsituaties met de meldkamer, iets wat veel nauwkeuriger is dan hoe nu je positie wordt bepaald.

112 App

De 112 App is nieuw uitgebracht en is van Nederlandse bodem. In de afgelopen anderhalf jaar is gewerkt aan deze app. De 112 App zorgt ervoor dat de coördinaten van je locatie direct worden gedeeld met de meldkamer van de hulpdiensten als 112 wordt gebeld. De positie van de beller wordt wel gelokaliseerd, maar de techniek van de app werkt vele malen sneller en nauwkeuriger.

112 App

Vooral voor mensen die niet bekend zijn in de omgeving of juist zich midden in het bos bevinden, waar geen straatnaambordjes hangen, kan de app een uitkomst zijn. Het idee van de app begon in 2014, toen een bedenker van de app getuige was van een flink ongeval met een wielrenner in het bos, zo meldt de Limburger. Hij belde 112, maar wist niet waar hij was.

112 App

Met de 112 App wordt het voor de meldkamer mogelijk om direct de locatie van de beller te ontvangen, waardoor dit uiteindelijk zelfs levens kan redden. Het idee achter de applicatie is goed doorgedacht. Want zodra de app wordt geopend, bijvoorbeeld tijdens het bellen van 112, schakelt de smartphone over op de luidspreker. Dit heeft als voordeel dat je direct de coördinaten van je locatie kunt oplezen.

112 App

Wanneer er ook een actieve internetverbinding is, worden ook gegevens zoals de straat, plaats en postcode weergegeven. De 112 App heeft verder de mogelijkheid om direct vanaf het lockscreen de app te openen in geval van nood. Zo kan er snel actie ondernomen worden.

112 App

Downloaden

De 112 App is dus niet van de Nederlandse hulpdiensten zelf, maar is wel een erg interessante aanvulling hierop. De app is gratis en zonder advertenties te downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

112 App
112 App
Ontwikkelaar: MaxBytes
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel