Brandweer brengt ‘Rookalarm app’ uit met VR: dit gebeurt er als je 112 belt

De Brandweer Midden- en West-Brabant heeft de Rookalarm app uitgebracht. Met deze applicatie moet het bewustzijn van brandveiligheid en de gevolgen ervan onder de aandacht worden gebracht. Dit doet de brandweer met onder andere virtual reality-ondersteuning in de app.

Rookalarm app

Met de 360 Rookalarm applicatie kan je precies meemaken wat er gebeurt als je 112 hebt gebeld. De app moet een virtual reality-beleving zijn over onder andere de brandveiligheid en de brandweer. Met de applicatie kan je niet alleen je virtual reality-bril opzetten en een beeld krijgen van hoe de brandweer werkt na je melding, je ziet ook wat je zelf kunt doen om de gevolgen enigszins te beperken.

Het filmpje duurt enkele minuten lang en is zowel met als zonder VR-bril te bekijken. Door je toestel te draaien kan je 360-graden om je heen kijken in de brandweerwagen, de meldkamer en het huis waar de brand woedt. Mensen moeten volgens de brandweer mensen bewust maken van hoeveel tijd er voordat de brandweer er is verloren kan gaan en wat er in de tussentijd gebeurt. Volgens de ontwikkelaar versterkt een dergelijke app de impact van de realiteit.

Zowel tijdens de video als een aparte sectie in de 360 Rookalarm app vind je vragen om mensen bewust te maken van brandveiligheid. Hoe kan je brand voorkomen? Hoe weet je zeker of de rookmelders in geval van nood wel juist hangen en je erop geattendeerd wordt? De brandweer bracht eerder al de app Woningcheck uit om te controleren hoe het zit met de brandveiligheid in je woning. Onderstaande video geeft een voorproefje van de app.

De 360 Rookalarm app kan gratis gedownload worden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Rookalarm
Rookalarm
Ontwikkelaar: Tenfour Products
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel