Rapport: verkoop van Huawei en Honor in Duitsland enorm gekelderd

Huawei, en daarmee ook Honor, heeft veel last van de sancties die vanuit de VS zijn opgelegd. Dat dit een flink effect heeft op de verkopen is nu te zien in Duitsland.

Huawei verkoop keldert in Duitsland

In mei werd bekend dat Amerika het Chinese Huawei op de zwarte lijst heeft gezet. Volgens de VS zou Huawei zich schuldig maken aan spionage. Hoewel bewijs nog altijd nergens is geleverd, zorgde en zorgt deze stap voor grote gevolgen.

Onderzoeksbureau GfK in Duitsland laat dit zien. Als we afgaan op de marktanalyses, hadden Huawei en Honor begin mei een marktaandeel van 26 procent. Eind mei, toen alles lang en breed in het nieuws was geweest lag volgens GfK Duitsland het aandeel op nog maar 6 procent. In een paar weken tijd is het aandeel van Huawei met 20 procent afgenomen.

Huawei Mate 20 Pro - P30 Pro voorkant

Anders dan bij ons in Nederland, worden toestellen van Honor ook fysiek in winkels verkocht. Duitsland is één van de belangrijkste markten voor de twee Chinese fabrikanten. MediaMarkt-Saturn zou bij onze oosterburen zelfs een omzetdaling zien van 50 procent door al het gedoe over Huawei. Ook zakelijke klanten haken nu af.

Als er gekeken wordt naar de prijzen, dan blijven deze vrij stabiel en bewegen deze op ‘normaal niveau’. Dit betekent dat de toestellen van Huawei en Honor niet ineens voor (veel) minder geld over de toonbank gaan.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 513,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel