Foxconn pauzeert de productie van Huawei-smartphones

Door de sancties die door de VS zijn opgelegd, gaat het niet zo lekker met Huawei. De fabrikant van Huawei-toestellen, Foxconn, heeft de productie van smartphones tijdelijk stilgelegd. Onbekend is hoe lang dit gaat duren.

Pauze voor Huawei-productie

De productie van Huawei-smartphones is door fabrikant Foxconn op een lager pitje gezet. Bronnen melden zelfs dat de ontwikkeling van de toestellen zelfs helemaal stilgelegd is. Sinds enkele weken wordt Huawei getroffen door sancties die de Verenigde Staten hebben opgelegd.

Daar is Huawei op een zwarte lijst geplaatst, waardoor Amerikaanse bedrijven geen zaken met de fabrikant mogen doen. Dit heeft als gevolg dat ook bijvoorbeeld chipsetmakers en Google niet met Huawei samen mogen werken. Voor bestaande toestellen zou er qua beveiligingsupdates niks veranderen. Nieuwe toestellen komen wel in de problemen, zo zagen we al dat de Honor 20 Pro voorlopig niet uit wordt gebracht door problemen met de certificatie.

Huawei P20 Lite voorkant

Volgens rapporten heeft Huawei, fabrikant Foxconn opdracht gegeven om de productie van smartphones te verlagen. De vraag naar producten zou namelijk duidelijk minder zijn. Uit onderzoeksrapporten zou blijken dat in het eerste kwartaal van 2019 Huawei een aandeel had van 15,7 procent. Dit gaat om alle verkochte smartphones wereldwijd. Een jaar eerder was dat nog 10,5 procent.

Echter lijkt het erop dat de groei nu door de sancties wordt belemmerd. Richard Yu, CEO van Huawei, heeft eerder laten weten dat het in 2020 meer smartphones wil verkopen dan marktleider Samsung. Door deze sancties kan dat nog weleens anders gaan lopen voor Huawei.

Het is onbekend voor welke tijd de productie van Huawei (en ook Honor-) smartphones is verlaagd.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel