Honor 20 Pro eerste slachtoffer sancties Huawei

De Honor 20 Pro is slechts enkele dagen oud, maar de toekomst ziet er nu al niet meer rooskleurig uit. De smartphone heeft last van de sancties die Huawei heeft opgekregen.

Komst Honor 20 Pro onzeker

Dinsdag presenteerde Honor haar Honor 20-serie. Deze serie bestaat uit drie toestellen, waarbij de Lite eerder al gepresenteerd werd. Naast de Honor 20 werd ook de 20 Pro aangekondigd. Dit toestel is voorzien van een quad-camera en high-end specificaties voor een schappelijke prijs. Nu is de toekomst van deze smartphone echter onzeker.

Huawei, het moederbedrijf van Honor, heeft te maken met Amerikaanse sancties. Dit zou problemen op kunnen leveren met toestellen. Nieuwe toestellen zouden bijvoorbeeld geen Android-certificatie kunnen krijgen, omdat Google van de VS geen zaken meer mag doen met Huawei en dus ook Honor.

Honor 20 Pro

Dit probleem speelt nu bij de Honor 20 Pro, die nu niet Android-gecertificeerd is. Bij zijn broer, de Honor 20, is dit geen probleem, die is net op tijd gecertificeerd. De sancties zijn wel verlicht, maar die gelden alleen voor bestaande toestellen met betrekking tot het uitrollen van updates. De kans dat de Honor 20 Pro alsnog een certificaat krijgt (binnen afzienbare tijd) lijkt op dit moment erg klein.

Oorspronkelijk zou de Honor 20-serie in juli uitgebracht worden, zo melden bronnen. De verwachting is dat de focus voor de komende periode op de Honor 20 komt te liggen, aangezien die wel gecertificeerd voor Android is. Wat de Pro betreft blijft veel nu onduidelijk.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel