Huawei stapt naar de rechter vanwege sancties Verenigde Staten

De sancties die de Verenigde Staten aan Huawei hebben opgelegd, zorgt bij de Chinese fabrikant voor grote problemen. In een persverklaring laat Huawei nu weten de Verenigde Staten voor de rechter te slepen en de zaak te laten behandelen.

VS voor de rechter

Sinds anderhalve week wordt Huawei getroffen door negatief nieuws. De Amerikaanse overheid heeft Huawei op een zwarte lijst gezet, waardoor Amerikaanse bedrijven geen handel mogen drijven met de Chinese fabrikant. Hele belangrijke partners, waaronder Qualcomm en Google hebben de samenwerking met het Chinese bedrijf gestaakt. Huawei wordt door de Verenigde Staten beschuldigd van spionage, terwijl daar nooit bewijs voor is gevonden.

Vandaag is bekend geworden dat Huawei een motie heeft ingediend bij de Amerikaanse regering. Het gaat de sancties die de overheid heeft opgelegd, aanvechten. De Chinese fabrikant is van mening dat er gestopt moet worden met het boycotten van Huawei-producten omdat deze, volgens de VS, een bedreiging zouden vormen voor de veiligheid.

In een reactie laat bedrijfsadvocaat Song Liuping weten; “Het verbieden van Huawei met cybersecurity, zal het netwerk niet veiliger maken. Het zorgt voor een vals gevoel van veiligheid en leidt de aandacht af van de werkelijke uitdagingen waar we voor staan”. Daarbij benadrukt Liuping dat er nog altijd geen bewijs is overhandigd dat Huawei zich schuldig zou maken aan spionage of andere niet toegestane activiteiten.

De hele brief van Huawei over de rechtszaak kan hier gevonden worden. De hoorzitting in de rechtbank zal plaatsvinden op 19 september 2019.

Leestip: 7 vragen over de toekomst van jouw Huawei of Honor na breuk Google

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 509,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel