‘Huawei registreert naam voor nieuw besturingssysteem; Ark OS’

In Europa heeft Huawei vermoedelijk de naam geregistreerd voor het nieuwe besturingssysteem. Eerder leek het erop dat dit Hongmeng zou gaan heten, maar vermoedelijk is dit een codenaam. Nu gaan berichten rond over Ark OS.

Ark OS van Huawei

Sinds anderhalve week gaat het bergafwaarts met de mogelijkheden die Huawei heeft voor het uitbrengen van toestellen. Verschillende bedrijven en zelfs Google hebben de samenwerking met Huawei gestopt, omdat Huawei op een zwarte lijst van de Verenigde Staten is verschenen. Eerder maakte Huawei al bekend dat het bezig was met een alternatief voor Android, en mogelijk komt die binnenkort van pas. Eerder gingen er berichten over de naam Hongmeng, maar vermoedelijk is dit een schuilnaam.

Huawei ARK OS

Nu zijn er aanwijzingen gevonden voor de nieuwe naam van het Operating System (OS). Niet Hongmeng maar Ark OS zou de naam zijn van het nieuwe platform. Volgens eerdere geruchten zou het nieuwe OS overweg kunnen met Android-apps en dat zou erg goed nieuws zijn. Zo hoeven ontwikkelaars niet direct hun applicaties aan te passen voor een geheel nieuw besturingssysteem. Dit kan een groot voordeel zijn. Huawei zou ook gesprekken voeren met Apotide.

Huawei P30 voorkant design

Het is niet bekend hoe het nieuwe besturingssysteem eruitziet. Ook is onbekend wanneer Huawei het OS aan zal kondigen, of dat het toch allemaal goed komt en Huawei toch doorgaat met Android.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 513,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel