Nieuw probleem voor Huawei: geen MicroSD-kaartslot meer in smartphones

Vorige week begon de ellende voor het Chinese merk Huawei. Ondanks dat de sancties inmiddels verlicht zijn, gaan de problemen verder. Huawei mag niet langer meer een SD-kaartslot plaatsen in haar smartphones.

Geen MicroSD in Huawei’s

Huawei heeft het zwaar te verduren. Hoewel bewijzen uitblijven beschuldigt de Verenigde Staten het bedrijf van spionage. Dit was voor de VS reden om het bedrijf op een zwarte lijst te plaatsen. Hiermee wordt het voor Amerikaanse bedrijven verboden om zaken te doen met in dit geval Huawei.

Inmiddels heeft de SD Association de banden met Huawei verbroken. Dit heeft als gevolg dat in nieuwe smartphones van Huawei niet langer meer een SD-kaartslot geplaatst mag worden. Met een MicroSD-kaart kan het geheugen van een smartphone verder uitgebreid worden.

Huawei P Smart 2019 sim

Het is een feature die we tegenwoordig lang niet meer op alle smartphones terugvinden. Het interne geheugen van smartphones is de afgelopen jaren flink gegroeid, maar vooral voor toestellen in het mid-end segment kan dit absoluut een domper zijn. Daar vinden we regelmatig nog een geheugenkaartslot terug.

Bij enkele Huawei-toestellen vonden we al een ander soort geheugenkaartslot. Huawei heeft hiervoor de kleinere NanoMemory-Cards ontworpen; NM Card. Deze vinden we terug bij de Huawei P30, P30 Pro, Mate 20 en Mate 20 Pro. Er bestaat een kans dat door het stoppen met de MicroSD-kaarten Huawei meer gaat inzetten op de eigen geheugenkaarten. Voor bestaande Huawei-smartphones verandert er verder niets. Het besluit van SD Association geldt ook voor toestellen van Honor.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 499,00 euro
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel