Toshiba en Panasonic bang voor sancties, staken leveringen aan Huawei

Na een groeiende lijst van leveranciers die geen handel meer willen drijven met Huawei kunnen daar wederom twee nieuwe namen toegevoegd worden. Dit keer gaat het om de Japanse Toshiba en Panasonic.

Bang voor sancties

De bedrijven staken uit voorzorg de leveringen van bepaalde technologie. Toshiba heeft een onderzoek gestart naar of het mogelijk Amerikaanse technologie levert aan Huawei. In afwachting van de resultaten van dat onderzoek liggen de leveringen aan het Chinese bedrijf stil. Volgens de Japanse krant Nikkei levert Toshiba onder andere halfgeleiders en opslagmedia aan Huawei.

Panasonic is gestopt met het leveren van diverse onderdelen voor smartphones van Huawei. Ook dat bedrijf doet een onderzoek maar geeft aan dat het geen significante impact verwacht op de omzet van het bedrijf. TSMC, een Taiwanese chipfabrikant zegt in een reactie tegen Reuters dat het onderdelen blijft leveren aan Huawei.

Honor 20 Pro camera

Begin deze week verloor Huawei haar Android-licentie en staakten Qualcomm, Intel en ARM haar leveringen. Later werd bekend dat Huawei een tijdelijke verlichting van 90 dagen kreeg om zaken af te wikkelen. Ondertussen lijkt de Honor 20 Pro slachtoffer te worden van het conflict. Dat toestel werd dinsdag nog gelanceerd tijdens een event in Londen.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel