Huawei verliest certificering voor Wi-Fi, USB en werkgeheugen

Huawei kan certificering van nieuwe producten voor WiFi en diverse USB standaarden wel vergeten nadat het uit meer werkgroepen is gezet. Al deze standaarden zijn in handen van Amerikaanse bedrijven en zonder goedkeuring kan Huawei geen gecertificeerde producten uitbrengen.

Geen gecertificeerde hardware meer voor Huawei

Huawei is uit de Wi-Fi Alliantie gezet, wat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van nieuwe standaarden voor draadloos internet. Ook worden producten door de Wi-Fi Alliance gecertificeerd zodat gebruikers er zeker van kunnen zijn dat WiFi verbindingen met allerlei apparaten tot stand gebracht kunnen worden. De Wi-Fi Alliance is gevestigd in Austin, Texas.

Huawei P Smart 2019 notificaties

Naast de werkgroep voor WiFi is Huawei ook uit de JEDEC werkgroep gestapt. Die groep is verantwoordelijk voor diverse standaarden rondom USB en het werkgeheugen van de smartphone. Dat bedrijf is gevestigd in Virginia. Gisteren werd al bekend dat Huawei ook uit de SD Association is gestapt, wat verantwoordelijk is voor de certificering van SD-kaartjes, lezers en andere hardware. Er bestaat ook een kans dat Huawei Bluetooth certificering gaat verliezen aangezien die organisatie in Kirkland, Washington is gevestigd.

De problemen voor Huawei begonnen twee weken geleden toen het door President Trump op een Entity List werd gezet. Dat houdt in dat Amerikaanse bedrijven niet langer handel mogen drijven met Huawei. De gevolgen hiervan zijn sinds vorige week zondag steeds duidelijker aan het worden.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel