Chrome 75: verbeteringen donker thema, wachtwoord generator en meer

Google heeft een nieuwe update vrijgegeven voor de Chrome-browser. In Chrome 75 voor Android zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd. Denk aan het verbeterde donkere thema en een wachtwoord-generator voor het maken van wachtwoorden.

Chrome 75

Er wordt weer een update uitgerold voor de Android-app van de Chrome-browser. Met de nieuwste versie, Chrome 75, zien we allereerst verbeteringen in de donkere modus. In een vorige versie kon je het donkere thema wel gebruiken, maar alleen middels een omweg. In Chrome 75 is bij de instellingen een optie beschikbaar om het donkere thema in te schakelen. Ook zijn verschillende elementen verbeterd in dit thema.

Chrome 75 donker thema

Wachtwoord-generator

In 2017 beloofde Google een wachtwoord-generator toe te voegen aan de Android-app van Chrome. In Chrome 75 vinden we deze nieuwe functie terug. Wanneer je op een wachtwoordveld tikt, bijvoorbeeld wanneer je ergens inlogt, verschijnt er een nieuwe wachtwoordbalk onderin beeld. Vervolgens kun je ervoor kiezen om opgeslagen wachtwoorden voor die website weer te geven, of om een nieuw wachtwoord te maken. Er wordt door Google Chrome automatisch een sterk wachtwoord gegenereerd.

Chrome 75 wachtwoord generator

Met Chrome 75 worden ook nog enkele andere verbeteringen doorgevoerd. Deze zien we terug in tools voor ontwikkelaars. Denk aan de Web Share API. Tekst en URL’s kunnen met native Android-apps gedeeld worden. Vanaf deze versie is het ook mogelijk om bestanden zoals afbeeldingen te delen.

Verder zijn er ook verbeteringen op het gebied van web animaties, webpagina’s kunnen de audio ondersteuning van je apparaat controleren om de beste kwaliteit te serveren. Om pull-to-refresh events te ondersteunen kunnen ontwikkelaars nu overscroll en scrollend events gebruiken.  Chrome 75 wordt vanaf nu uitgerold via de Google Play Store. Het kan even duren voordat de update bij iedereen beschikbaar is.

Google Chrome
Google Chrome
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel