Google Chrome: test met nieuwe toolbar voor openstaande tabbladen

Google Chrome is voor velen een veelgebruikte browser-app op hun Android-toestel. Niet voor niks timmert Google met regelmaat aan de weg om nieuwe functionaliteiten en verbeteringen door te voeren. Nu zien we een nieuwe toolbar met snelkoppelingen naar tabbladen.

Toolbar met snelkoppelingen in Chrome

Chrome op Android gaat er wellicht binnenkort anders uitzien. Google test momenteel een vernieuwde interface waarbij gebruikers met een druk op de knop toegang krijgen tot hun openstaande tabbladen. Dat is al mogelijk via een vierkantje met een cijfer, bovenin beeld. Maar dit moet gebruiksvriendelijker worden.

Chrome toolbar tab

Dit moet gedaan worden met een nieuwe navigatiebalk of toolbar met snelkoppelingen. Deze geeft direct inzicht in de openstaande tabbladen, samen met een embleem van de websites die openstaan in de Chrome voor Android browser. Tik je daarop, dan schakel je direct naar het andere tabblad. Tevens kun je een overzicht tevoorschijn toveren waarbij je een rasterweergave krijgt met de openstaande tabbladen. Door op het plusje te tikken kun je ook direct een nieuw tabblad openen.

De ontwikkeling van de nieuwe toolbar zit in een erg vroege beginfase. Op dit moment is hij nog niet te activeren en lijkt het het erop dat het nog wel even kan duren voordat de functie breed beschikbaar komt. Overigens kan het ook zijn dat Google op een later moment besluit de functie niet uit te rollen. Google zal naar verwachting de functionaliteit als eerst beschikbaar stellen in haar alpha-versie van Chrome; Canary.

Chrome Canary (instabiel)
Chrome Canary (instabiel)
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel