Digital Wellbeing wordt toegevoegd aan Chrome-browser (screenshots)

Screenshots laten een nieuwe functie zien voor de Chrome-browser voor Android. Het lijkt erop dat Google de Digital Wellbeing functionaliteit aan de browser wil toevoegen, vermoedelijk met de release van Android Q.

Digital Wellbeing in Chrome

Digital Wellbeing is in Nederland ook wel bekend onder de naam ‘Digitaal Welzijn’. Deze functionaliteit, welke sinds Android Pie aanwezig is, geeft gebruikers inzicht in hun smartphonegebruik. Denk aan het aantal ontgrendelingen per dag en hoeveel tijd je doorbrengt met een app.

In een ontwikkelaarsversie van Android Q is nu te zien dat de functionaliteit ook geïntegreerd zal worden in de Chrome-browser. Dit zien we terug in verschillende screenshots. Onder de privacy-instellingen in Chrome kan Digital Wellbeing gekoppeld worden, waarbij bijgehouden kan worden welke websites je bezoekt en hoe lang je dit doet.

Digital Wellbeing Chrome

Net als bij de functies die nu al in Digital Wellbeing te vinden zijn, kun je ook een daglimiet toevoegen voor bepaalde websites. Zit je wel heel vaak op DroidApp, waar niks mis mee is uiteraard, en je zet het daglimiet op 30 minuten, dan krijg je na dertig minuten geen toegang meer tot de site. Voordat de tijd afloopt, krijg je nog wel een waarschuwing te zien. De functie werkt nu al met apps, wat handig kan zijn als je veel tijd doorbrengt op Facebook of Instagram terwijl je eigenlijk aan het werk moet zijn.

Naar verwachting voegt Google deze optie pas toe met Android Q. De kans is wel aanwezig dat Google de functie al tijdens Google I/O op 7 mei laat zien. Enige tijd geleden bracht de ontwikkelaar van Action Launcher al ActionDash uit, een vergelijkbare app.

Digitaal welzijn
Digitaal welzijn
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel