Opera integreert vernieuwde VPN dienst in beta-browser

Opera had eerder een eigen VPN dienst maar besloot deze service vorig jaar te staken. Nu is de VPN service van Opera toch weer terug, als onderdeel van de beta-versie van de Opera browser.

Opera heeft toch weer VPN

Om je privacy op het internet wat beter te beschermen kan je gebruikmaken van een VPN-dienst. Hiermee zet je een beveiligde verbinding op en kan je verkeer niet afgeluisterd worden door bijvoorbeeld je provider. Ook helpt een VPN tegen het gericht tonen van advertenties. Wel kunnen VPN diensten je verkeer inzien en je moet jezelf dus de vraag stellen, vertrouw ik mijn surfgedrag toe aan Opera. Opera zelf claimt dat het geen logs bijhoudt met betrekking tot het gebruik van de dienst.

In de beta-versie van de Opera Browser kan je in ieder geval de nieuwe service gebruiken. Je kunt kiezen naar welke server/regio je wenst te verbinden. Op dit moment ondersteunt de VPN ook een optie dat wanneer je gebruik maakt van een privé tabblad er automatisch een VPN-verbinding gemaakt wordt. Opera rolt de functie geleidelijk uit naar haar beta-gebruikers, zie je de functie niet heb dan nog even geduld!

Opera-browser beta
Opera-browser beta
Ontwikkelaar: Opera
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel