Chrome 73 voor Android: nieuw design en verbeterde download-manager

Google rolt voor de Android-app van de Chrome-browser een nieuwe update uit. In de nieuwe update vinden we een aantal verbeteringen en wijzigingen. Waaronder in de Downloads-interface, die onder handen is genomen. Ook zijn er handige toevoegingen gedaan aan Chrome 73 voor Android.

Chrome 73

Chrome is de meest gebruikte browser voor Android. Niet heel gek, aangezien dit de browser is die op iedere Android-smartphone is te vinden. Er is nu door Google begonnen met het uitrollen van een update voor de Android-app; Chrome 73.

Downloads

Er is een herontwerp beschikbaar voor de downloads-pagina. Bij het starten van een download vind je nu onderin beeld een balk, met daarin een geanimeerd pictogram waaruit duidelijk wordt dat er een bestand gedownload wordt. De downloadpagina is verbeterd met een kaartweergave en een preview van het opgeslagen bestand. Bovenin beeld kun je filters toepassen zodat je bijvoorbeeld kunt filteren op het soort bestand.

Chrome 73 downloads

Een ander aspect wat is aangepakt in Chrome 73 is gegevensbesparing middels zogenoemde Lite-pagina’s. Dit zijn pagina’s die worden geladen vanaf de servers van Google, zonder overbodige poespas, en die snel geladen zijn. De Lite-pagina’s worden gemarkeerd met een Lite-icoontje met snelheidsmeter en geven vanuit deze knop toegang tot de mogelijkheid om de originele pagina te bezoeken.

Chrome 73 lite-pagina

Chrome 73 voor Android brengt ook in de zoekbalk/adresbalk nog wat verbeteringen. Een link kun je vanuit dit venster direct delen met een andere applicatie. Tevens zorgt het potlood-icoontje ervoor dat je een bestaande link kunt bewerken.

Chrome 73 adresbalk

De functionaliteit wordt vanaf nu uitgerold in Chrome 73. Het kan wel even duren voordat de nieuwe functies voor iedere gebruiker beschikbaar is.

Google Chrome
Google Chrome
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel